Taylor & Hart се довери на Next Consult за внедряването на Salesforce Мarketing Cloud

02.04.2020

Taylor & Hart е английска онлайн ритейл компания за изработка на годежни и сватбени пръстени по собствен дизайн, основана през 2013 г. с мисията да даде възможност на клиентите да изразят привързаността си по най-красивия и елегантен начин – чрез бижу, което разказва тяхната любовна история. В една индустрия, базирана на това да показва на клиентите с какво разполага и да ги убеждава да приемат нейния избор, Taylor & Hart вижда възможност да предложи нещо ново и различно - изработка по собствен дизайн.

Днес компанията работи с клиенти от цял свят и има шоуруми в двата мегаполиса Лондон и Ню Йорк за тези, които желаят да се срещнат лично със своя дизайнер-консултант и да започнат своето специално пътешествие.

Основната цел на компанията – да осигури уникално персонализирано преживяване на клиентите от момента, в който споделят идеите си за дизайн до деня, в който си кажат "Да". Постигането на тази цел изисква най-доброто решение на пазара - Salesforce.

 

Изборът на Marketing Cloud

 

Първоначално Тaylor & Hart внедряват Sales Cloud – платформата на Salesforce за управление на клиентски отношения, a след това я интегрират с Salesforce Pardot, която използват за маркетинг автоматизация. Компанията използва и други решения - за управление на онлайн поръчки, проследяване, проучвания на клиентската удовлетвореност и анализ.

С течение на времето изискванията към бизнеса нарастват, броят на интегрираните услуги и системите за събиране на данни се увеличава, като създава пространство за технически проблеми, увеличава разходите за поддръжка и ограничава възможностите на екипа. Всички тези предизвикателства изискват актуализация на маркетинг и търговските процеси.

Необходимо е унифицирано решение, с което да се обединят данните от всички платформи, да се опростят и автоматизират процесите и което да позволи на екипа да достигне до подходящите хора в точното време.

В този момент се появява екипът по дигитален маркетинг на Некст Консулт. През годините на партньорство с Salesforce те усъвършенстват знанията си за платформата и съветват Taylor & Hart да мигрират към Marketing Cloud – флагманът на Salesforce за маркетинг автоматизация и интегрирани клиентски пътешествия.

Вземането на това решение е от решаващо значение за стратегическото бизнес развитие на компанията в дългосрочен план.

В Marketing Cloud, екипът на Taylor & Hart вижда шанс да използва всички данни от наличните платформи, да оптимизира съществуващите си клиентски пътешествия и да създаде и управлява нови, от едно място.

 

Имплементацията

 

Отначало екипите на Некст Консулт и Taylor & Hart структурират новият data модел, определят срокове и цели.

Проектът е абсолютен пример за agile мениджмънт, тъй като екипът на Некст Консулт е изправен пред предизвикателството да интегрира Marketing и Sales Cloud и да мигрира всички съществуващи данни, клиентски пътешествия и съдържание от текущата система - Pardot, без да се прекъсва обслужването на клиенти. Миграцията е завършена само за 2 месеца без прекъсвания в обслужването.

Екипът на Некст Консулт доказва своите умения по внедряване, интеграция, development, управление на данни и сложни клиентски пътешествия.

След интеграцията на Salesforce Sales Cloud и Salesforce Marketing Cloud, клиентските данни от Sales Cloud са достъпни в новата платформа и вече работят за оптимизиране на съществуващите пътешествия.

Те се управляват изцяло от Journey Builder, модула за управление на клиентски пътешествия на Marketing Cloud, който  позволява да стартират в реално време, в зависимост от поведението на клиента.

Благодарение на Content Builder – инструментът за създаване и съхранение на съдържание в Marketing Cloud, екипът на Некст Консулт създаде динамично съдържание за целите на email маркетинга, съобразено с бизнес нуждите на всеки клиент на Taylor & Hart.

Допълнително в Email Studio Некст Консулт разработи механизъм, чрез който всеки клиент получава комуникация от името на своя дизайнер-консултант. Употребата на инструменти от трети страни, като например за проучвания на клиентската удовлетвореност и създаване на форми за оценка, е сведено до минимум и заменено с приложението за създаване на персонализирани лендинг страници на Marketing Cloud - CloudPages.

 

Резултатите

 

Всички тези подобрения поставят клиента в центъра на комуникацията и предоставят цялостен поглед, който позволява на екипите по продажби и маркетинг да отговорят на нарастващото очакване за иновативно, персонализирано потребителско преживяване.

"Благодарим на Некст Консулт за тяхната ангажираност през тези два месеца. Оценяваме бързата скорост на работа, въпреки сложността на този проект. Те се справиха отлично и доказаха своя опит." – сподели Иван Паунов, Customer Success Manager в Taylor & Hart.

 

"Това е най-бързата и най-безпроблемна миграция, която сме имали." – Стефан Милев, Chief Marketing Officer в Taylor & Hart.

"За нас беше привилегия да работим с клиент като Taylor & Hart, който знае какво иска. Ние просто им посочихме правилния път, за да го постигнат. Смея да кажа, че това е първата успешна end-to-end имплементация на Marketing Cloud в България. Имаме най-добрият екип от Marketing Cloud експерти тук, а по всяка вероятност и на Балканите. С тях доставяме по-бързо и по-качествено от други партньори." – Емил Вучков, Партньор Дигитален маркетинг в Некст Консулт и мениджър на проекта.

Сподели

Последни новини

15/07/2020

Дивизия „Фармацевтични продукти“ на Байер България в партньорство с Некст Консулт по стратегически проект

Некст Консулт бе ръководител на проекта, управлявайки мултифункционален екип от старши мениджъри с цел генериране на иновативни решения и оптимално позициониране след кризата с COVID-19.

Прочети повече

30/06/2020

АЛКОМЕТ поставя силен фокус върху клиентските изисквания с помощта на Salesforce и Next Consult

Внесените редица подобрения в процесите по управление на продажби, сътрудничеството между клиентите и служителите, и повишената ефективност на екипа за продажби, допринасят за благоприятното за развитието на фирмата.

Прочети повече

Абонирай се и получавай първи новини, интересни материали от нас и нашите партньори, примери за добри практики и екслузивни покани за събитията на Некст консулт

ЗАПИШИ МЕ